Islington Station Remix | Portsmouth, NH

The design team’s concept was to reimagine an abandoned gas station along Islington Street in Portsmouth into the new home of a very popular local eatery. The existing derelict site posed many challenges including limited potential uses and other constraints which has kept the site underutilized in a very busy part of the city.

The design solution focused on providing aesthetic enhancements to the existing station while deconstructing the canopy to allow for more daylight to the enclosed porch and interior seating areas. Moving an established neighborhood restaurant to a purposeful location enables an efficient restaurant program and the design of outdoor seating and landscaping creates a community gathering space. The use of warm, natural wood plank siding complements the dark metal of the existing steel canopy structure, while removable, translucent glass panels add pops of color and allow for extended seasonal seatin

Up arrow