Millyard Development | Exeter, NH 

Adaptive reuse and mixed-use neighborhood experience

This proposed adaptive reuse and new build development transforms an existing industrial site (formerly a shoe factory and lumberyard) into an exciting neighborhood experience with both residential and commercial units. 

Key features of the design include:

  • Contemporary approaches to renovating and expanding the existing mill style buildings
  • Unique row-style residential units
  • Flexible commercial space

The planning and landscape design for the entire site creates a new neighborhood destination with outdoor gathering and recreational space, as well as enhanced privacy for residents by thoughtful separation of commercial and residential areas.  

02 Rockingham Yard

Concept view of renovated, expanded and new building 

Rockingham Yard 2 v2

Plan showing the site experience and landscape design

03 Rockingham Yard

Concept view of the adaptive reuse of the existing building into contemporary housing

01 Rockingham Yard v2

Concept view of the second floor shared green roof space 

Project Team

  • Client Exeter Station Properties LLC 
    • Project Architect Brandon Holben, AIA | LEED
    • Landscape Architect Terra Firma
    • Civil Engineer Millennium Engineering Inc.